Amit, ahogy

PL-asztik

Őrület

Ha nem kiabálsz, akkor még nem fáj eléggé ...Trianon!

2018. június 04. - Peszt Lajos

img_5901.JPG

Van abban valami nagyon is fenyegető, amikor a hatalom egyik embere (Raffay) ilyen őrületet vizionál egy hivatalos nyilatkozatban! (link alul) A trianoni kártyát már oly sokan, és sokszor kijátszották alacsonyabb intellektuális szinteken, és kisebb hangzavarral járó eseményeken, hogy a magyar keményen dolgozó azonnal tudja, hogy mire kell gondolnia! És ha már a kormány embere is ezt sugallja, akkor lehet arról nyíltan, a kiskocsmában hatszor-négy-deci kétszer után merengeni, majd a székely himnusz vonyításával felébreszteni a fél várost, de a viccet félretéve....ez már komoly!
Ha kerényiimrésen epés akarnék lenni, akkor azt mondanám: Most már azt szeretném, ha intellektuálisan fejlődne a magyar birkatársadalom egy kicsit! Hogy a kicsi is elég volna-e, abban nem vagyok biztos!

És nem is kell hozzá vájtfülünek lenni, hogy értsük. A revízió, (bármit is jelentsen ez nekik) mint egyetlen hatásos megoldás a trianoni békediktátumra, és az ország szétdarabolására, már benne van a kormány fejében. És nem a neoliberális, hanem a neofasiszta alapokon jutott oda! Sőt, ha jobban belenézünk az elmúlt hetek híreibe, amelyekben a kormánytagok és megmondóemberek nyilatkoztak valamit, akkor láthatjuk, hogy nem csak úgy benne van, hanem tényszerűen ideológusok, politikusok és stratégák is dolgoznak a nagy ötleten, tesznek is érte, hogy egyszer (majd ha a bel -, és/vagy külpolitikai helyzet annyira felfokozódott, akkor) elő is lehessen venni! És ne legyenek illúzióink! Ezek elő is veszik, ha úgy látják, hogy alkalmasak a körülmények, vagy majd akkor, ha a körülmények szükségessé teszik! Nem, ez nem ismétlés volt, pláne nem véletlen! Kis különbség, de nagy eltérés!

A Zrínyi2026 haderőfejlesztési program - ahogyan megmagyarázzák azt, amit eddig ők maguk rohasztottak - megvan? Hogy a szomszéd országok gyors ütemben fegyverkeznek? Az új kormány koncentrált szervezetfejlesztési tervei? A mindenjárásbaegyönkéntestartalékosszázadot program is?! És az elmúlt egyévnyi biztonságpolitikailag fontosnak mondott törvényhozás jogszabályi eredményeinek gyakorlati következményeit is érted?! És mindezeket együtt is????? Ha érted, akkor azt is tudod, hogy ez gyakorlatilag az ő Mestertervük.

Szóval a nagy nemzetmentő terv létezik ma is. Orbánék újratöltötték. A Raffay meg nyilvánosságra hozta. Na nem a tervet lobogtatta meg, hanem a Trianon érzést tette kormányzati elvárássá minden magyar lelkében. A tervre csak következtetünk az egyre inkább intellektuálisan hiányos nyilatkozatokból! Orbán és Raffay visszaidézték a történelmünk legsötétebb, de főleg legnagyobb indulattal telített össztársadalmi pszichózisát. Ráadásul Raffay egy a magyar ügyet támogató nagyhatalom után vágyakozva tette....Azért ez már nem a szigorúan vett tudományos kutató szakértői nyilatkozata! Ez ideológiai és politikai iránymutatás! Nem hiszem, hogy háborúra készülnének, de azért ebben nem vagyok biztos. Viszont abban igen, hogy ők biztosan folytatni akarják ... amit eddig oly nagy sikerrel csináltak. Ehhez van szükségük az pszichózis erősítésére, ugyanis az ellentábor is egyre hangosabb.

Gyakorlatilag a tűzzel játszanak! Mert mi lesz akkor, ha válaszul az ellenkezők is felcsavarják a hangerőt?! Akkor erősíteni kell a kormányoldalon is, tehát előáll egy újabb megmondó és felszítja egy magasabb szintre az indulatokat, aztán ...oda-vissza....amíg el nem érünk oda, hogy a hangerő növelése már nem elég, és végül tűzoltásra lesz szükség!

Nem is tudnám hirtelen megmondani, hogy hány alkalommal játszották már el ezt a magyar nemzet történetében a bal-, és jobboldali pernahajderek?! De mindannyiszor a keményen dolgozók, no meg az éppen uralkodó elit ellenzékéhez tartozók szívták meg. Most is ugyanez történik, legfeljebb annyi az eltérés, hogy más a neve a nemzetvezetőnek, de az emberek ugyanolyan buták, mert úgy intézték az előző egy évtizedet, hogy azok is maradjanak és befolyásolhatóak, mint amilyenek mindig is voltak! Hat kiló krumpli, egy bográcsgulyásos ebéd, vagy éppen a nyugdíjprémium, vagy a rezsicsökkentés. Mindegy, de ezek jelzik, hogy milyen olcsó is a magyar emberek véleménye a számukra. Véleménye és nem a szabadságvágya, mert ilyen nincs is.....a sértettség, az elnyomottság érzete, a befelé fordulás, a társadalmi introvertáltság van helyette, már nagyon rég óta. Ugyanis ezeket táplálja minden és mindenki Magyarországon, nem amazt. Azt csak szeretnék....de ezek sokkal könnyebbek.

Eddig lappangott, de mostantól (a Raffay és az Orbán nyilatkozatai miatt) várható az is, hogy a felszínre tör majd. Mert ami bent van, annak ki kell jönnie! "Inkább az jöjjön ki, mint az orvos!" Az okok, különösen azok higgadt megértése és nyílt, tárgyilagos feldolgozása, lezárása, majd a nyugalom társadalmának az elérése nem cél. Az emberek azt nem akarják, mert inkább revansot akarnak. Nem a nyugalmat nem akarják, hanem a higgadt feldolgozást, mint helyes és követendő módszert, mert ezek történelmileg ismeretlenek ebben a nemzetben, ráadásul még bátorítják is őket hogy ne kulturáltan közelítsenek, hanem.... Zsigerből! Kék plakátok, állítsuk meg ezt-azt, stop soros....iszlamista terrorista, zsidó, libsi, agymosott komonista...stb.

Ma is az érzületüktől túlfűtött magyarok minél markánsabb megosztása a cél, a minél intenzívebb ellentét kreálásával...és a minél nagyobb kizsákmányolási szint elérése, minél nagyobb tőke felhalmozása egy jól körülírható társadalmi körön belül, míg ugyanennek a megakadályozása egy másik társadalmi kör számára, az anyagiakat sikeresen felhalmozókon keresztül a lehető legnagyobb hatalomhoz való hozzájutás érdekében. Ezen dolgoznak a raffai-féle "ideológusok", a buta, de nagyon motivált stratégák...as szervilis közemberek, és a harácsoló maffiacsaládok politikusai irányítják őket.

Emlékezz a mondásra! Ha nem kiabálsz, akkor még nem fáj eléggé! Azt mondja a megbékélési emlékműre írt felszólítás (micsoda ironikus arrogancia) hogy az a jó, ha fáj. A Raffay éppen a Nemzeti Összetartozás napján szólalt meg, és a kormányközeli magyar időkben tette. És nem az ÉS-ben! Oka van ennek...is! Nem az intellektuálisan túlfejletteket, hanem az alulfejletteket akarta elérni az üzenettel.

A régivágású kereszténydemokrácia illiberális politikája megengedi neked, sőt finoman fel is szólít rá, hogy kiabálj a közel százéves trianoni nemzeti szégyen miatt (de csakis az miatt). Egyébként kussolj....Ha valóban így érzed, akkor előbb-utóbb kiabálni is fogsz, ha valóban igazi magyar és nem az ellenség (sorosbrüsszeliszlámliberalizmus ügynöke) vagy, akkor pláne! Sőt! Oda is csaphatsz, ha igazszívű magyar vagy, ...és úgy érzed, hogy köll.... Ha még szólnak is majd, hogy mikor köll, na akkor lesz a legkönnyebb!

Már hallom is, hogy a nemzeti érzelmű magyarok, főleg a Raffay-féle sunnyogó revíziót támogató turbómagyarok felkiáltanak, hogy libsi ajvékolás ez és komolytalan, de ott vannak a magyar történelem hasonlóan szélsőséges, gyűlölettel telített folyamatainak bizonyítékául szolgáló hősi emlékművek, és a tényszerű, magyar emberéletekben számolt bizonyítékok! Ezen bizonyítékok ellenére azt kívánom, (bár tudom, hogy teljesen felesleges) hogy most legyen nekik igazuk. Legyenek most felelősségteljesebbek és megfontoltabbak a nemzeti érzületükkel.....és olyan nagyhatalmat válasszanak a vissza-visszatérő magyar ügy támogatójának (bár nincs túl nagy felhozatal belőlük) amely ezeket képviseli és nem a revansizmust! Mást úgysem tehetek....

De nem lehet nem észrevenni azt sem, hogy a kimenetelt tekintve - a fent elmondottakon túl - a revans prognózisa mellett szól az is, hogy az eddigi lappangó neofasiszta propagandában az Európai Unió, és vele a belső államhatárok megszűnése által nyújtott - minden tagállam által elfogadott és támogatott, sőt joggal védett - nemzet újraegyesülés, és kisebbségvédelem nem jelent a jelenlegi politikai elitnek opciót! Nem akarnak a németek nem is oly régi, de sikeres pozitív példájára emlékeztetni bennünket.... Mert nem a megoldásban, hanem a jelenlegi végtelenül megosztott társadalmi helyzet fenntartásában érdekeltek azok, akik ezt az ősi indulatot felszítják megint! Mert nekik kellenek a manipulált nemzet önmaga elleni indulatai a magáncéljaik eléréséhez!

Egy nyugodt, nyílt, erős és elfogadó európai uniós társadalomban csak kiröhögnénk őket....

De itt, az őrület lett bekapcsolva...megint!

(a kép csak illusztráció a Pixabay-ról)