Amit, ahogy

PL-asztik

Agymosottak

Agyat mosnak. Mindenkiét. Egymásét!

2018. május 19. - Peszt Lajos

img_5849.JPG

Itt mindenki fideszbérenc. Meg agymosott. Az is! Aki nem, az főleg!
A demokratikus szabad baloldali sajtó meg boszorkányt üldöz. Szó szerint. Mert azt könnyű. Ez kell! Csak a boszorkányt, de az igazságot nem. Mintha a habonyi módszereket másolnák, mint a riposzt, a lokál vagy a háromnyolcas portálok! A háromnégyes, az index, a huszonnégyhu, a barrikád és a alfahírponthu is...Szóval ők is fideszbérencek! De ne tévedjen senki sem: az olvasók is agymosott fideszbérencekké váltak e cikk (és persze a többi) olvasása közben! Ha nem vették észre akkor is, sőt minél inkább nem, annál inkább igen! Mert így működik. Csak így működik igazán! A valóság nem számít. Sem a pártoknak, sem a sajtónak, sem mindenki másnak. Csak a gyártott pletykákon lehet jókat vitázni-veszekedni, és a vitákkal médiamegjelenést generálni....manpulálni. A mondanivaló megint nem számít! Sőt, minél fontosabb, annál kevésbé! Mert csak a lényegtelen, piszlicsáré fontosságú kitalált ügyek képesek lemenni az emberek ingerküszöbének szintjére. És az alá. A bányászhernyó ürgyűrűjének tengerszint alatti intelligencia-magassága alá. A manipulált agynak, rászabott ingerekre van szüksége. Ami nincs rászabva, az nem indítja be. Magyar agyba magyar álhírt!

Összefüggésekre, valós történéseket összekötő folyamatra, pláne igazolt tények feltárására senkinek nincs szüksége, mert az csak gátolná az álhír elvárt megértését, és más eredményt hozna, mint a pletyka. Na ezért halnak ki a tényfeltáró médiamunkások. Mert érzelmekkel dolgozzuk fel az álhíreket! Nem ésszel, és a nem tényeket. A kormánypropagandát és az ellenpropagandát is. A kettő között a nagy semmi található. Hogy a nagy semmi legyen ott....és a fejekben.

A kormányzó elitista fideszkádémpé utálata ellen a fideszbérencek utálata akarja leváltani a kormányt. Naná, hogy fideszbérencekkel! A hazug kormánypártokat a mutyizó ellenzék vádolja kábítással. A sunnyogó, üvegzseb törvényt be nem tartó, közadatokat nem publikáló hatalom dominanciája ellen a nyíltsággal, korrektséggel és átláthatósággal kampányoló (jelentése: hazudó) ellenzék egymást becsapva akar ledominálni mindenkit maga körül, és nem az egyéni és egyeduralkodó orbánkormányt. A hatalom szegregálja az ellenzékét, az ellenzék szegregálja a hatalmat, és a partnereit. A partnerek viszontszegregálnak. Az emberek és a pártok kirekesztenek. Bármi miatt. Akármiért! Bárkit. Szegregáció vs szegregáció. Jobboldali agymosottak a baloldali agymosottak ellen. Elitizmus vs elitizmus. Pletyka hat a pletyka ellen. Véglény megy véglény ellen. Remény küzd az önámítással. Őspatkány a pátkányős ellen. Revansokkal a rosszindulat ellen. Égbenjárók a talajtól elrugaszkodottak ellen. Neonácik a neoliberálisok ellen. Fehérterrorra a vörösterror. És viszont. És újra. Revans a revans ellen. Kioltják egymást. Kiírtják egymást. Kiírtjuk egymást.

Nulla szorozva nullával.... Ezek vagyunk. Ez az országunk. Menthetetlen.

De nekünk ez kell. Dacból. Csakazértis! Mert nincs ellenségképünk, nincs ellenségünk.  Csak az érzelmeink vihara. A viharunk érzelmei. A harcunk végtelensége. A végtelen harca. Magával a világgal. A végtelennel. Önmagával. A végtelen butasággal...a józan ész ellen, zsigerből. Felelősség? Távozz tőlem sátán! Sátán: Távozz tőlem felelősség! Hát nem szabadság van?! Nagy szabadságunk van! Mert szabadok vagyunk. Mert azt hisszük. Mert azt mondják. Mert másként nem tudunk.... Hinni.

Mert elhisszük. Bárkitől bármit.
Ezt is. Azt is.
Aztán újrakezdik. Mindig újrakezdik.

Aztán újrakezdjük. Mindig újrakezdjük.

(Kép: Pixabay)