Amit, ahogy

PL-asztik

Régivágású kereszténydemokrácia

Épül-szépül a fiatal illiberális demokratáink által, sunnyogva....

2018. május 18. - Peszt Lajos

img_5843.JPG

Napok óta követtem - legalábbis igyekeztem követni - a kormányalakítás folyamatát, de sajnos nem nagyon volt látható, hogy a magyar média partner volna a valóság közvetítésében! Igaz, a bajusz tesz is róla, hogy ne tudjon az lenni, ezért szinte mindenhol csak a lényegtelen részleteket adják, míg a valóban fontos momentumokat - bután, vagy szándékosan a habonyi elveket alkalmazva - elhallgatják. Számomra most Harangozó Tamás szocialista képviselő, és a jobbik parlamenti frakcióvezető tegnapi, utólagosan elmondott nyilatkozataiból tűnt csak ki. Hogy vakok vagyunk......mindannyian, és valójában fogalmunk sincs, hogy mi történik a médiaálhírek képezte színfalak mögött! Csak a mozaikokból rakhatunk össze valamiféle történést, ha éppen elkapunk valami tényfonalat a szerencsénknek köszönhetően, de nagyon kell figyelni, mert a soha véget nem érő kampányban mindenki a saját mantráit ismételgeti, miközben a valóban fontos esemény, történés, összefüggés a háttérbe szorul!

Pedig szerintem nagyon fontos kérdésekről döntött a kormány amikor ilyen szervezetben, ezekkel a többségükben inkompetens mamelukokkal, ilyen egyoldalú fidesz-frakciós kétharmaddal meghozott törvények által épített körülmények között és ilyen mesterséges társadalmi megosztottság közepette akar végrehajtani a demokrácia alapkérdéseit gyengítő változtatásokat, pedig a választási kampányból ezek is kimaradtak! Mivel a szó nemes értelmében vett kampány nem is volt...így gyakorlatilag illegitim folyamatokat indított el.....amelyeket a minisztereknek nevezett orbán-bábok "jogállamista" műsora elrejt a "valódi hatalmat gyakorló" nyilvánosság és a politikai ellenfelek előtt!  Gyakorlatilag egyik miniszterjelölt sem vezetett elő konkrét politikai programot, vagy saját tervet, mert vagy "migráncs"-oztak, vagy megismételték - más szavakkal, de ugyanazzal az elméletieskedő tartalommal - a miniszterelnök beiktató beszédjében elmondottakat. Mindannyian dobtak valami - kisebb-nagyobb állatságnak számító - gumicsontot az ellenzéki kekeckedőknek és a félig vak sajtónak, de a lényegről csak nagyon óvatos nyilatkozatokra voltak hajlandóak, és azt is csak akkor, ha nem volt hajlandó a gumicsonttal távozni a notórius kérdezgető! Lett is eredménye, mert hecckampány indult az impotens-gyanúba keveredett miniszterekkel, közben meg a demokrácia egyik utolsó oszlopa lett megreccsentve... szépen csendben, mondhatnám sunnyogva!

Néztem ezt a videót....egy csomó új információt mond el a parlamenti képviselő....(és persze nem csupán az MSZP, hanem az LMP és a Jobbik nyilatkozatait is követtem az elmúlt napokban....(az LMP volt elfogadóbb))...a honvédelmi miniszterjelölt meghallgatásáról, a következő ciklus ködös honvédelmi politikájáról....és - már harmadszor mondom - hogy egyáltalán nem vagyok a látottakkal-hallottakkal megelégedve! Így utólag meg egyenes fel vagyok háborodva!

Persze most sokan azt mondják, hogy ki vagyok én, akinek a megelégedettsége, vagy ellenvéleménye, félelmei, pláne háborgásai bárki számára is jelenthetnek bármit is?! Csak egy senki....egy bohóc...de el kell mondanom a következőket:

1.: Szerintem kimondhatjuk, hogy a honvédelem és biztonságpolitika terén már nincs sem politikai, sem parlamenti konszenzus és pláne a közelmúltbeli nagy büszkeség, a történelmi ötpárti kerekasztal-egyetértés tűnt el végérvényesen, sőt mostanra el is lett felejtve. Mert Magyarország FIDESZ-kormánya kisajátította magának a honvédelmet! Pedig mintha a gigasikeres Alaptörvény is állítana némi követelményt ezzel kapcsolatban! Persze kit érdekel már ez?! A FIDESZ-t legkevésbé sem!

2.: A miniszterjelöltek meghallgatásáról szóló hírek azt tudatják velünk, hogy a civil kontrollt megvalósító parlamenti rendészeti és honvédelmi bizottság előtt is vannak olyan bátrak, hogy lényegi kérdésekben titkolódznak az új belügy-, és honvédelmi miniszterek, tehát gyakorlatilag már civil kontroll sincs! Legalábbis számukra nincs. Azt tesznek, amit akarnak és a Viktor mond, de az ellenzéki kontroll már biztosan nem létezik! A FIDESZ által delegált bizottsági tagok sem mutattak túl nagy érdeklődést a szakpolitikai döntés előkészítések kérdéseiben, de az ellenzékiek gyakorlatilag mintha ott sem lettek volna....csak a jogi képviselőjük! Előbbiek legalább el voltak igazítva a Viktor terveiről, persze csak óvatosan, nehogy valami túl korán kiszivárogjon! Az ellenzék meg csak forogni, tud, mint az idegenek.....és ezt láthatóan nagyon jól ki lehet használni!

3.: Eljött az a pillanat, amikor valakinek végre ki kellene állnia a pártok feletti ügynek mondott, de fideszes-belső projektként kezelt honvédelemért, mert ennek a nagyon durván antidemokratikusan induló folyamatnak, pláne ha így, ezzel az intenzitással megy tovább, nem lesz jó vége! Nem szeretek jósolni, de amit látunk, az a kétharmaddal való visszaélés! Láthatóan, de minimum érezhetően az cél, hogy a bábok segítségével végül a FIDESZ a saját politikai céljai érvényesítésére fogja felhasználni a Honvédséget! (Vajon ezért züllesztette le ennyire az elmúlt nyolc évben, hogy most a gigafejlesztés ígéretével lekorrumpálja a vezetőit és csapdába csalva maga mellé állítsa?!) Vajon miért lett a Viktornak (az elmúlt 28 évnyi folyamatos egyenruha ellenes radikálisan neoliberális forradalmári bagatellizáló bohócügyi pávatánca, és az elmúlt 8 hosszú év nemzeti kormányzás után) hirtelen ennyire fontos a Honvédség?! Megvédeni az országot?! Kitől, mitől, és miért nem jó a szövetségi biztonság és védelempolitika?! Persze a valódi válaszok és még a magyarázatok is elmaradnak, mert Soros.....De hogy a résztvevők se kérdezik meg ezeket, az lehangoló! Az ÖT (Önkéntes Tartalékos) rendszer kényszerű, de nem túl eredményes masszírozása (az irányításának és vezetésének jogi feltételei, illetve az alárendeltség gyakorlatának hiányában különösen aggályos, és egyáltalán nem demokratikus, viszont biztosan) nem megoldás a NATO potyautas minősítésére, és a miniszter esetlenül és ingerülten elmondott fejlesztési tervei nem teszik semmissé a Trump elnök vádjait! Sőt! Ezeket egy időben kellett volna fejleszteni az elmúlt 30 évben, és nem megszüntetni az addig elért képességeket, hanem fejleszteni már a korai rendszerváltásos időben is az évi 2.0%-os költségvetéssel! De szerintem - ismerve az azelőtti állapotokat is - ennél jóval többet kellett volna az MH-ra fordítani..... A Rendőrségre dettó.... Persze azt is lehetne állítani, hogy minden rendben van és nincs is itt semmi látnivaló, mert nem ez a cél, hanem valami más....de azt a mást sem tudja senki sem a kormánytagokon kívül...tehát civil kontroll nincs.

4.: Én - bár a hangom nem hallatszik fel a Sándor palotába - elvárom Magyarország Köztársasági Elnökétől, hogy emelje fel a szavát és álljon ki! Ha másért nem is, de Főparancsnokként legalább a honvédelemért! (ha már Köztársasági Elnökként a demokráciáért, vagy a Rendőrségért stb. nem is!) Legalább olyan vehemenciával és médiavisszhanggal, mint ahogyan tette a református potentátok megsértése esetében is! Ez az ügy nekem fontosabbnak és egy sokkal veszélyesebb társadalmi folyamatnak tűnik, mint az a négy-öt neveletlen tüntető által bemutatott ocsmányság volt a Kossuth téren! Itt és most egy parlamenti minősített többséggel bíró radikálisan demagóg politikai erő (vezetője!!!) veszi közvetlenül a kezébe, tartja csapdában és irányítja direkt módon a Magyar Honvédséget. A Kormányra, mint a néhai jogállam megvalósítójára gondolni, már nem lehet, mert arra ezek a látott emberek alkalmatlanok. Aki irányít, az a FIDESZ és személyesen Orbán Viktor. És nem a Kormány, mert az csak a demokratikus álca! Ennélfogva sem a Honvédség, sem más állami szerv, nem a jogállami demokrácia szabályai szerint lesz alkalmazva!

5.: Súlyosnak és nagyon veszélyesnek látom ezt a folyamatot, különösen annak álcázását, jogállami burokba csomagolását és az egyszemélyi valódi szándék sumák elhallgatását! A belügyi és a honvédelmi minisztériumok tervezett szervezeti változtatása, a miniszterelnöknek törvényileg adott különleges államigazgatás jogok biztosítása, a nyíltan tervezett és a közelmúltban bevezetett törvények adta körülmények mutatják a valódi egyszemélyi irányításra törekvést ...és persze a kontrollt is. Az én ismereteim szerint ez a folyamat amit látunk, az egy totalitárius állam kialakítása felé haladó építkezés, amelynek a múltban a szélsőséges magyar kormányok adják a történelmi alapjait és példáját.

Én szóltam. De a lelkiismeretem nem nyugodott meg tőle.....

Aki ebben a bújtatott aljasságban részt vesz, kiszolgál és támogat (akár a hallgatásával is) azt minden demokráciát, a jogállamiságot és az átláthatóságot, a nyilvánosságot, végső soron a politikamentes honvédelem ügyét tisztelő magyar polgárnak kötelessége (volna) hangosan és nyíltan elítélni! A volna szó zárójeles használata a realitásoknak szól....ugyanis tudom, senki sem fog szót emelni ellene. Mert ez nem ér fel az internetadó, és a temetési kötelező költségek magasára, pláne nem egy szurikáta méltatlan halálához! És egyébként is jól él, ki csendben él! Most lett igazán értelme az elmúlt években terjesztett "csendes többség" politikai filozófiának, de ugyanide vezet az "azért a víz az úr", vagy a "Ne szólj szám, nem fáj fejem!" egoista mantra is!

Aki most nem szól, az vagy nem akarja látni, vagy maga is részese, bábja ennek a folyamatnak, vagy csak azért nem teszi, mert egyszerűen gyáva! Parlamentben, Biztonsági Hivatalokban, Honvédségben, Rendőrségben és itt kint is....

A szemünk előtt és minősített többség támogatásával épül a magyar neofasiszta totális diktatúra.

A Magyarország "régivágású kereszténydemokrata" kormánya által vezetett országkomp megindult a keleti-kommunista túlsó part felé!

Megint...