Amit, ahogy

PL-asztik

A múltban megélt jövő

Miniszterjelöltek akcióban.....

2018. május 14. - Peszt Lajos

img_5835.JPG

Olvasok vagy nyolc hírportált egyszerre a miniszterek meghallgatásáról.....és hát nem tudom, hogy a nevetést, vagy megint a nevetésnek látszó vicsorgást motiváló belső kényszernek adjak lehetőséget a felszínre jutásra! Nem mondom szép egy társaság jött össze itt az elmúltnyolcévnyi szupereredményes és bombasztikusan hatékony kormányzás kommunikációs álcája alatt folytatólagosan elkövetett csoportos és szándékos károkozás megszakítástól mentes folytatásaként! Most azt kell mondjam, hogy a HM leendő személye kevesbé érdekes, mint a többi miniszterjelölt megnyilatkozásai....de a röhögés okozta csuklás szüneteit kihasználva mégis a HM-ről kellene hozzászólnom valamit, hiszen mégiscsak ez a terület (annak egy kicsi része) volt az életem 30+ éveken át, de nem tudok!


Katonaként, és vezetőként (az alárendeltek fejében) elfogadhatóak a miniszterjelölt reakciói a politikai kérdésre adottt, illetve nem adott konkrét válaszok helyett, de politikusként éppen a gyengeségét és a korlátait bizonyítja velük. Annyit tud a jövőről,ő maga is, mint amit el tud mondani belőle. Így tettek a többi jelöltek is....és most nevetünk is rajtuk rendesen! Azzal, hogy szerinte alapoktól kell újraépíteni a Honvédséget, éppen a saját felelősségének elsumákolását, a saját magával szembeni kettős mérce alkalmazását bizonyítja! Ez volt a leggyengébb eddig.... Ha jól értettem, akkor éppencsakhogy nem kezdett el elmúltnyolcévezni a kommunista kormányokra......hát ez, és a laktanyarekonstrukció, a lózungolása, no meg a 2024-re 2%-os GDP-t bizonygató mondatai lesznek a legerősebb és legelszántabb ellenfelei Benkő úrnak, de persze ezt neki most hiába is mondaná bárki is, mert nem hinné el!

Mint ahogyan azt sem, hogy sokkal nagyobb csatái lesznek a saját jelölésével pozícióba kerülő Vezérkari Főnökével, mint a politikai barátaival...ugyanis az utóbbiaknál nem divat és nem is szokás vitázni. Érvelni meg pláne nem, de ez a beosztottak működését és elvárásait nem nagyon fogja befolyásolni.

Biztos vagyok benne, hogy ő is hagyott egykettőt a saját spanjai közül a vezérkarban abból a célból, mint ami miatt a Rezsibiztos is bekerült a HM-be, hogy kontrolláljon folyamatokat, de ez szakmai szinteken máshogyan működik, mint a politikai homokozóban.

Míg az előzőben rebellisséghez, belcsatákhoz, gyengüléshez vezet, addig az utóbbiban ez a természetes irányítási módszer. Nem kis különbség ez....

img_5836.JPG

Fotó: MTI/Kovács Attila

A felvázolt új honvédelmi politikai szösszeneteket nem nagyon érti a társadalom. Pláne, hogy nincs kormányprogram sem, amiből származtatni kellene....de mostanság nem a kormányt éri, hanem a kormány vádolja ugyanezzel a programnélküliséggel az ellenzéket. Pedig nekik van programjuk, és van benne honvédelmi is! Ráadásul némelyik szintekkel jobb, mint amit hallottunk a meghallgatáson! Mert a fideszkormányé csapnivaló. Nulla. De a magyarázatok is! Az ellenzéki oldal meg egyenesen megőrül tőle, ugyanis nem láthatóak a folyamatok! A múlt és a jövő kapcsolata. Az önkéntes tartalékos rendszer alárendeltségének kialakítása, a laktanyarekonstrukció újrakezdése, de az ÖT rendszerrel létrejövő járási alegységek infrastruktúrája kialakításának elhallgatása, a hadrafoghatóság megteremtése és a 80%-os feltöltöttség megmagyarázása (!) a leginkább érthetetlen kijelentések a sok zavart okozó többiből....a modern eszközökkel való ellátás, a NATO, mint egyetlen szövetségesi kapcsolat, és a markunk tartása, no meg az EU szándékos elhagyása, a sorosügynökös KBH-s csúsztatás, mindezt megtetézve a Vadai Ágnessel való virtuális csörtével...mutatja a legvalószínűbb jövőt.

Semmi sem fog változni!

A kakas piszok hangos lesz, vagy legalábbis nagyon igyekezni fog, hogy sokszor tudjon kukorékolni, de a szemétdombja épphogy csak látszik majd....mert a köré épített kerítés magasabb lesz....miközben a kakas neve még nem tiszta teljesen!

Mondom ezt a lehető legnagyobb tisztelettel....de azzal a reménykeltő bizakodással, hogy jól fogunk szórakozni a kormányzás egyik-másik eseményének jelentőségén! Mint például a szendvicseldobós migráncsokon, akik bár soha nem jártak Heves megyében, mégis rájuk fogja a mezőgazdasági miniszter, hogy kitört a sertéspestis! Valóban, ki kellene már terjeszteni a tízparancsolat kötelező jellegét a migráncsokra, a disznókra, sőt a vaddisznókra is, hogy a járvány mielőbb megszűnjön! Talán egy a párizsi vonaton és iPadon írt kétharmados törvény előírhatná.....hogy az Alaptörvényben is legyen benne!

Ahogyan az MH-nak is meg kellene kapnia a katonák szállításához szükséges szállítókapacitást, amiért már kb 10 éve küzdenek a politikai vezetőknél...a tehergépjármű beszerzés meg közben felnőtt korba lépett......és mindez történik, eddig sikertelenül! Ez kb olyan súlyú kérdés, mintha az iskoláknak vissza kellene adni a tanulók leültetéséhez szükséges iskolapadokat!

Na mindegy is hogyan volt eddig.....mert majd most kolbászból lesz a laktanyakerítés, sőt a központi gyakorlótér kerítése is! De a Honvédelmi Minisztériumé biztosan!

Meglássátok!

Címkép: Pixabay