Amit, ahogy

PL-asztik

A Remény....

Kettőből a harmadik.

2018. május 03. - Peszt Lajos

img_5813.JPGMost van az a döntési helyzet, amikor az ellenzéki politikacsinálóknak és az ellenzéki lapoknak, de főleg a választóknak is észre kellene vennie, hogy a tényeket elhallgató hangulatkeltésbe végérvényesen bele lehet bukni, és ezért be kellene azt fejezni. Ma már inkább a valóságról kellene tényszerűen írni, ugyanis, ha nem teszik, akkor a FIDESZ ebben a kormányzati ciklusban mindent, de valóban mindent elvisz. Még a reményt is! Az EPP-nek (Európai Néppárt frakció az európai parlamentben) és a frakciót vezető Manfred Webernek, és J-C Juncker Elnöknek személyesen is szüksége van a magyar fideszesek, rajtuk keresztül a magyar szavazók tömegeinek támogatására. Nemkülönben a lengyel küldöttek és szavazók is kapcsolódnak ehhez a lehetőséghez. Ha kitennék a FIDESZ-t az EPP-ből, akkor az új ellenségeket csinálna a mostani barátaiból....ez nem mellesleg és kb 60 millió választó, de a fidesz sikereit ünneplő eu-szkeptikus, európai szélsőjobbot támogató pártokkal még ennél is több európai néppárti szavazó elveszítését jelenti...és ez nem európai néppárti érdek, és nem európai gondolkodás. Tehát erre várni naivitás.

A tegnapi napon az EP-ben elhangzott Európai Bizottság költségvetési javaslatát, és benne a különleges eszközt (https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/budget-proposals-financial-management-rule-law-may2018_en.pdf) döntésként ünnepelni még korai. Nagyon korai! Ugyanis nem tudjuk, hogy valójában mikortól lép életbe, mert ugye ezt nem mondták. Nem véletlenül, ugyanis valószínűleg csak 2021-től (a következő költségvetési ciklus kezdetével) lesz alkalmazható. Hasonlóképpen nem tudjuk, hogy ennek a "különleges eszköz"-nek a bevezetését el kell-e fogadnia még az EB-nek (magyar tagja Navracsics T.) mint a javaslattevő szervnek , vagy az ET-nek (magyar tagja Orbán V.) mint végrehajtó szervnek! Ha bármelyiknek is szavaznia kell róla, akkor annak elfogadása várhatóan és szokás szerint nem most lesz, hanem majd valamikor később. Az azonnaliság kizárva.

Magyarországról, mint az egyik megbüntetetndő országról csak beszélnek, és csak az ellenzéki oldal nyomása miatt, de előbb még - a tegnap ismertetett és még be nem vezetett eszköz leírása szerint - az EB-nek kell azt javasolnia. De ahhoz kell a vizsgálat - például a készülő Sargentini (vagy más bizonyító erejű dokumentum és/vagy vizsgálat) jelentés - eredménye, ami ugye majd csak május 15-e után lesz kész. És csak azután következhet az EB elfogadó döntése, majd a javaslata, amit viszont az ET-nek kell majd un. fordított minőségi többségi szavazással elfogadnia, majd határoznia és azt végrehajtatnia. Na ezt végiggondolva...nem mostanában juthatnak el a döntések arra a pontra, hogy valósággá váljon hazánk kormányának a megbüntetése. Majd talán csak az EP-i választások után....akkor is csak talán, ugyanis az majd az új EP és EB összetételétől is függ! Ha Orbán veszítene az EU-ban, akkor valójában Putyin győzne.....

Szóval a pudding próbája, ha megeszik....de jelenleg még csak a recept összetevőin vitatkoznak a szakácsok....így a pavlovi nyálcsorgatás még nagyon korai. Közel sem biztos, hogy lesz-e pudding, és egyáltalán pudding lesz-e ami végül készül, azok a szakácsok készítik-e, akik most akarják, de abban sem lehet biztos senki sem, hogy nem kozmál-e oda, és végül azok eszik-e meg, akikre most mindenki gondol!

Persze az is lehet, hogy én gondolom rosszul, és az EU szervei azonnal és operatívan bevezetik az új eszközt és alkalmazzák is Magyarország ellen....és annak eredményeképpen már idén megvonnának pénzeket, vagy azok elosztásának jogát hazánk kormányától.....de ez volna akkor az EU teljes történetében az a valószínűtlenül gyors kivétel, amit senki sem hinne el! Ha most fogadni kellene, akkor szinte biztosan maga Junker Elnök sem erre a gyors reagálásra fogadna, hanem a hosszadamas egyeztetésekre, bizonyítási kényszerre, vitákra....az újabb magyarországi brüsszelezésre, sorosbérencezésre....vagy éppen konkrétan junkerezésre, tajanizásra és tuskozásra.....virtuális keresztes háborúra....majd végül az ötlet kifáradására és elvetésére. (De ekkor is Putyin győzne....)

img_5812.JPG

Nem az EU fogja legyőzni a FIDESZ-t, hanem a magyar választók. Látni kell, hogy az EU nem fogja, mert nem tudja és nem is akarja legyőzni Orbánt ugyanis neki az erősödő európai szélsőjobboldal és mögötte Putyin az ellenfél és ez az egész cécó csupán az EPP (európai néppárti frakció) népszerűsítéséről, hatalmának megtartásáról szól, és nem arról, amit mi ebből kiolvasunk. Aki legyőzheti az csak a magyar ellenzékiek összefogása. Ha akarják egyáltalán! Azt javaslom, hogy maradjunk a valóság talaján és ne kergessünk illúziókat! A Magyarok Igazsága a két felvázolt lehetőség közül valójában egy ki nem mondott, de nagyon is jól ismert harmadikban van.....vagy lesz. Minden más csak ezután következhet.


Ha lesz és következhet egyáltalán!

De akár az is megeshet, hogy csak álmodtam az egészet......

(Képek a Pixabay-ról...)