Amit, ahogy

PL-asztik

Papírháború

Papírok, és papírsárkányok...

2015. július 27. - Peszt Lajos

image_29.jpg

Újabban az a szokásunk, hogy felesleges dolgokon szüttyögünk.... Össztársadalmilag! A toroczkai-féle papírlap borzolja a mélymagyar kedélyeket. Mert bizonyítéknak lett kikiáltva! A menekültek szervezett szállítására. Így lesz az igazságból, egy még nagyobb újraértelmezett magyar-igazság....
Mert valóban bizonyíték az kis papírfecni, de nem arra, amit Toroczkai és hívői szeretnének! Ez a papír bizonyíték a görög, bolgár, vagy FYROM-i humánumra, de semmiképpen sem a szervezett bűnözésre...ugyanis a szervezett bűnözők többségének van
- csak magyarországi társaiknak nincs - annyi esze, hogy ne hagyjanak maguk után ilyen banális, ellenük felhasználható papíralapú bizonyítékot, még akkor se, ha ezt senki nem tudja összekötni egyetlen menekültet illegálisan és törvényt sértve szállító haszonlesővel sem! És ezt Torockainak is tudnia kell.

Ehhez hasonló, de magyar nyelvű papirosokat is találtak már a menekülők ideiglenes pihenőhelyein hátrahagyva, sőt a BM pecsétjével is...vagy a Magyar Menekültügyi Hivatal fejlécével is!

De ez a "bizonyíték"-papíros ugyanannak magyarnak a logikai megfelelője, amit itthon a minap egy szöveg nélküli vaktérkép formájában ismerhettünk meg! Annyi a rögtön látható különbség, hogy ez egyszerűen érthető, logikus, és praktikus tanácsokat ad az idegen kultúrából érkező menekülőknek! Illetve a lényeg, hogy ezt a vázlatot legalább ellátták magyarázó szöveggel, és ráadásul olyan nyelven készült, amit a menekültek meg is értenek. Tehát a görögök (vagy aki készítette azt) legalább adtak valódi utazási információt a menekülőknek, és nem automatikusan letartóztatni akarták őket magyar-módra, hanem minél előbb az érkezésük szerinti ellentétes oldalon, az országhatáron kívül tudni a menekülőket. A görögök problémája hasonló a miénkhez. A menekülők 99.9%-a csak át akar szaladni Görögországon (meg a többi útba eső országon is) minél gyorsabban.

schengeni_hatar.jpgPersze - schengeni határral rendelkező országként - szállíthatná őket hajóval is Európába a Földközi tengeren, de ezt - szerintem mindenki által elfogadható módon - sem Görögországtól, sem a többi érintett országtól  elvárni nem lehet... Illetve lehet, csak semmi gyakorlati haszna nem volna. Csak továbbengedik a menekültek tömegeit a célországok felé...Persze azon lehetne vitatkozni, hogy mi okból, és milyen indokkal teszik azt amit tesznek! Jobban mondva, amit nem tesznek... sőt elősegítenek! Pedig kaphatnának segítségét is hozzá...

A továbbhaladáshoz (Görögország gyors elhagyásához) kapnak segítséget ezzel a papírfecnivel. Nem lennék meglepve, ha az "önkéntes határvadászok" által megtalált, Toroczkai által nyilvánosságra hozott papirost a görög hivatalos szervek állították volna ki, és adták volna a menekülők kezébe. Az anyanyelvükön íródott menekültügyi eljárási tájékoztatón kívül... Pontosan ugyanúgy, és az Unió szabályai szerinti eljárásrendnek megfelelően, ahogyan ezt a magyar szervek is megteszik a Magyarországra érkezőket. Csak itt nálunk egy olyan - a hivatalos tájékoztatóhoz - mellékelt térképet is kapnak a kezükbe, amelyen egy fika információ sincs...se állomásnév, se városnevek, se jegyárak, se menetrend...sem semmi hasznos. 

A lezárt vagonokban való hagyományosan hosszú magyaros körutazáshoz nem is kell sok információ! De a vaktérkép még így is nevetséges és felháborító!

Számoljunk egy kicsit. Hetek, hónapok óta - átlagosan - több száz menekült érkezik Magyarországra. A menekült táboraink - már azok amik megmaradtak a kb. tíz-tizenöt évvel ezelőttiekből -  legfeljebb 4000 ember befogadására alkalmasak, és már mindhárom hetek óta túlzsúfolt. A menekülők meg csak jönnek... Mi történik azokkal a menekülőkkel, akik nem nyernek elhelyezést egyik magyarországi táborban sem?! Ők hol vannak most? Hallom, hogy azt kiabálják többen is, hogy: "hát a magyar városok magyar utcáin!" Igen ott vannak, annak ellenére, hogy a táborokban kellene lenniük, de a magyar szervek kapacitása nem elég a velük való érdemi foglalkozásra, és sajnos még akarat sincs arra, hogy az ügyükkel emberségesen és konkrétan foglalkozzanak. Sőt! Ezért az utcán - hasznos, eligazító információ hiányában - várják a következő határátlépési lehetőséget!

Pedig az volna Magyarország részéről az igazán jogkövető, és emberséges eljárás, ha minden menekült ügyében az elvárt idő alatt döntés születne, és a döntésre való várakozás idején emberi bánásmódot, illetve humánus ellátást és odafigyelést kapnának! Aztán mehetne mindegyik oda, ahova szeretne...vagy ahova befogadják. Vagy vissza oda, ahonnan érkezett.

De mit csinálnak ez helyett? A hivatalok ügyintéznek, fontoskodnak, és...bakiznak... A menekülők pedig lézengenek az utcáinkon, tereinken, a parkjainkban. ...és..."Szemetelnek, bűzölögnek!" Mondják....ami természetes. Az emberi léttel együtt jár a szemét, és a szag. Ahogyan az is, hogy mindenki egyre jobban akar élni! De a menekülők nem Magyarországon akarnak élni, hanem egy tőlünk nyugatabbra, vagy északabbra fekvő országban. Ahol lehet... ahol hagyják őket élni....Tehát...Továbbmenekülnek. Mint sok-százezer honfitársunk is tette ... Hagyományosan, több hullámban is! Észak-Nyugat felé. Kezükben a Magyarországon kapott hivatalos tájékoztatóval. Magyar segítséggel. Igaz, hogy itt nem közvetlen segítséget kapnak, hanem csak olyan ellenségesek a körülmények, hogy nincs más kiút...mert nálunk nemhogy a menekülők problémáira, hanem a saját társadalmi gondjainkra sincsenek megoldások! Mi magyarok most éppen egymás - önmagunk másik fele - utálatával vagyunk elfoglalva...Éppen ezért nem a humánumot, hanem hagyományosan a gyűlöletet keresi a társadalom egy része.

Magyarország hagyományosan mindig is túl sok gőzt pazarolt a sípokra, a hengerek helyett.

De vissza a megrögzött, illegális határátlépőkre... Nem, a vaktérkép addigra - az osztrák határátlépésnél - már nincs náluk....ugyanis azt már Ásotthalom környékén, az átvétel után azonnal eldobják. Mert a menekülők számára teljesen hasznavehetetlen. Ennek köszönhetjük, hogy az osztrák (a német, vagy éppen a svéd) szélsőjobb nem tudja megfogalmazni a Toroczkai által közzétett zajos vádat, hogy Magyarországról szervezett formában segítik a migránsokat, illegális módon Ausztriába jutni...bár a vaktérkép inkább nevetésre ösztönöz, mint szervezett bűnözési vádak megfogalmazására! Pedig az értelmes szemlélő láthatná, hogy Magyarországon már letartóztatások is voltak, nem is egy ilyen bűnügyben! Mert haszonlesőben, élősködőben és tűzokádó papírsárkányban - szintén hagyományosan - soha nem volt hiány Magyarországon! 

A hátrahagyott szemetet és a "szegény-szagot" sokkal könnyebb eltakarítani...mint a haszonlesők, gyűlöletkeltők tömegeit! Persze a nemakarásnak megint nyögés lesz a vége!

A migránsok pedig - ez után is - a lehető leggyorsabban továbbállnak! Csak az ilyen piti ügyek és a ránk telepedő sötét korom maradnak meg utánuk sokáig...no meg a Nemzetközi "kettes alá" bizonyítványunk.

(A címképet Toroczkai László Facebook posztjából vettem költsön. Köszönettel!)