Amit, ahogy

PL-asztik

Kérdőív

Sablonos ikszelgetés, vagy valódi vélemény?

2015. április 28. - Peszt Lajos

konzultacio.jpg

Ismét konzultálni akarnak velünk. Ismét olyan kérdéseket akarnak ránk erőltetni, amelyek nem valós problémák közös megoldására, hanem csak a Kormány érdekeinek kihasználására terveztek. Ismét olyan kérdéseket és válaszokat küldenek, amelyek nem tartalmazzák az emberek véleményét! Sőt azzal leginkább ellentétesek. Ezek közül - a megküldeni szándékozottak közül - lehetetlen olyan választ adni, ami nem a Kormány jelenlegi kommunikációját támogatná! Én ezt nem akarom! A valós gondokkal és azoknak az ország, és az érintettek számára eredményes megoldásával akarok foglalkozni! Ha már konzultálunk, akkor a realitásokról tegyük.

2015042470.jpgEbből a jellemtelenül és pofátlanul konzultációnak, vagy  kommunikációnak nevezett mentális erőszakból semmi értelmes eredmény nem lesz! Legalábbis nemzeti nem az biztos! A konzultáció ennél sokkal több...interakció, ami a Kormány kérdőívéből hiányzik. Miért is kellene olyan mesterségesen és agyafúrtan kétértelmű kérdésekre válaszolnom, amelyekre a megjelölt válaszlehetőségek egyikét sem tudom a sajátomként megadni!? No nem azért, mert nem értem a kérdéseket, vagy a válaszlehetőségeket, hanem azért mert már a kérdések megfogalmazása is annyira koncepciózus, hogy azoknak a kérdőívre kerülésével sem értek egyet! A válaszok pedig felháborítanak. Azokkal olyan véleményt akarnak a számba adni, ami az enyémmel ellentétes!... és ezt én egyáltalán nem tartom demokratikusnak.

De mit tehetek ellene? A közfelfogás szerint kettő lehetőségem adódik... Az első, hogy ezen fenti indokaim ellenére - lesz@rom az egészet és -  az ellenkezésem ellenére mégis kitöltöm a kérdőívet, és elfogadom a FIDESZ arrogáns, urizáló kivagyiságát. Választok az általuk megfogalmazott - az enyémmel ellentétes - válaszok közül, és visszaküldöm. Közben néhány nyomdafestéket nem tűrő gondolatot bátorkodom magamnak megengedni, de hangosan nem merem kimondani... Aztán reggelenként majd megküzdök a fürdőszobai tükörben látható fizimiskával...

A második, hogy egyszerűen - lesz@rom az egészet és - a kukába dobom elolvasás nélkül, és persze nem küldök vissza semmit, csak néhány nyomdafestéket nem tűrő gondolatot engedek meg magamnak...csendben. Ezeknek mi lesz a haszna? Semmi. Ugyanis miközben nekem piszokul nagy lesz a lelkiismeret furdalásom, de ők éppen erre várnak! Hogy a másként gondolkodók majd ebből a kettő lehetőségből választanak és így maguk is a Kormány akaratát támogatják. Csakazértis úgy lesz, ahogy ők akarják... Akár ellenkeznek a libsik, akár nem! A válaszok mindenképpen jól jönnek majd odafent...

Aztán reggelenként majd megint csak én küzdök meg a fürdőszobai tükörben látható fizimiskával... De ez így nagyon nem jól van!

A Liberálisok publikáltak egy nagyon kreatív alternatívát, és ebből egyenesen jött a harmadik lehetőség! 

Ezt az alternatív kérdőívet küldöm vissza! Ugyanis ebben legalább jók a kérdések, és azok valódi, lényeges és mindenkit érintő problémákat fogalmaznak meg! A válaszok ugyanolyan szimplák, mint a kormány kérdőívén, de a kérdés realitása miatt legalább közelít a valós véleménynyilvánításhoz! A Demokráciához. A Liberálishoz...

20150428liberalisok-alternativ-nemzeti-konzultacio.jpg

Gondolom, hogy ezzel sem leszünk sokkal közelebb egyik valós probléma jó megoldáshoz sem, mert ezeket a kérdéseket nem tudják (és persze nem is akarják) majd feldolgozni a hivatalban, de legalább jelezhetem, hogy a FIDESZ érdekű egoista kérdőívvel mennyire nem értek egyet! Gondolom, hogy Kubatovék majd áthelyezik az adataimat egy másik végtelen excel-táblázatba, vagy  dokumentumba, vagy éppen egy teljesen másik adatbázisba, de nem érdekel.

Végre azt szeretném, ha az én véleményem is számítana valamit! Ha nem egy drótonrángatott, akaratnélküli tartalékos marionett-bábúnak, hanem a közhatalmat gyakorló nép egyik aktív tagjának tekintenének! Akiket ők ott a Parlamentben képviselnek. Akinek a véleményét azért kérik, mert olyan módon szeretnének politizálni, ahogyan én (is) felhatalmazom őket! Akit néznek annyira felnőttnek és tanultnak, hogy megadják az önálló véleményalkotás lehetőségét, és nem rám akarnak valamit erőszakolni! Akit tartanak annyira felelősnek, hogy képes vagyok a döntés előkészítés során kiválasztani a szerintem jó változatot a sok alternatíva közül! Sőt, néznek annyira intelligensnek, hogy - a diplomáimmal kapott analitikai képességgel - magam is képes vagyok az országunk érdekében a problémák önálló megfogalmazására! Ha kinézik belőlem - legalább - a józan paraszti eszet! Ha komolyan vesznek!

Nekem nincs szükségem a Lázár-féle miniszterek, és a FIDESZ pártpropagandistáinak előre megfogalmazott mondataira, nyilvánvaló részrehajló kérdéseire és az objektivitást, a valós véleménynyilvánítást kizáró válaszlehetőségeire!

Ezeket meghagyom azoknak, akik az önálló gondolkodásra már képtelenek...

Nekem megvannak a saját kérdéseim, amelyek egyébként nagyrészt megegyeznek a liberálisok kérdéseivel, és azokra válaszlehetőségeket is tudok...

Ez nem egy polgári engedetlenség, és pláne nem egy mozgalom, hanem csak az én személyes magánügyem. A saját, privát véleményemnek az eljuttatása a Kormánynak, ha már egyszer kérik!

Közpénzen.