Amit, ahogy

PL-asztik

Álca-bábok

Ki mozgatja a madzagokat odafent?!

2015. április 16. - Peszt Lajos

babjatekosok.jpgVona Gábornál valaki felkapcsolta a villanyt! Vagy megtalálta Gandalf sétapálcáját... Megvilágosodott. És még a környezetére is sugározza ezt a vakító géniuszi fényt... Nyilatkozott végre egy neves külföldi lapnak! De talán közelebb állunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy végre eléggé szalonképessé vált egy ilyen fontos nyilatkozatra! Megdolgozott érte. Az a sok cuki fénykép a magyar vizslákkal és a színes ruhás családokkal, a zászlóégetők, és szabadszállási náci-egyenruhás felvonuló roma-verők, a betiltott gárdisták háttérbe szorítása, elcsendesítése a Szerb határon a menekültekért való aggódás megtette a hatását. Valaki a Reutersnél úgy döntött, hogy kellene már egy erősen jobboldali pártvezéri nyilatkozat, és valami ismeretlen varázsló közbenjárására elfelejtették a Jobbik múltbéli radikalizmusát, és a sok európai szélsőjobboldali árja-vezér közül éppen Vona Gáborra esett a választás! Tulajdonképpen az a lényeg, hogy a Jobbik közelmúltbéli fokozatos és rejtett középre csúszása miatt válhatott szalonképessé a mi Vona Gáborunk...Végül is neki is alapvető joga van hozzá, abban az EU-ban, ahonnan ő (két héttel ezelőtt még) kivezette volna Magyarországot...de már másként látja, tehát szólaljon meg! 

Csak szofisztikáltan kell leadni néhány hazai nyilatkozatot, ki kell kérni az atv-ben, hogy leradikálisozzák és lerasszistázzák a Jobbikot, kicsit csiszolni kell a nyelvezeten és azonnal vevők lesznek rá a legdemokratikusabb liberálisok is! Ezt nem egyedül érte el a Jobbik vezére, hanem valaki a háttérből segítette. Én legalábbis ekkora irányváltást tőle magától nem vártam volna, de ki sem néztem belőle... Szóval egy jó villanyszerelő megtette Vona helyett, és Vonáért. Izzót cserélt, és még az áramot is bekapcsolta helyette. De az is lehet, hogy az egész aljzatot kicserélte! Annyira "jó" lett, hogy szinte már rá sem lehet ismerni! Lehet, hogy holnap már meg is nyílik valamelyik Európa Parlamenti (jobboldali) frakció kapuja a függetlenül és árván politizáló Jobbikos képviselők előtt... De valami hatása azonnali biztos lesz a dolognak!

Itthon egy kicsit más - szerintem - a helyzet. Ez a nyilatkozat megosztja majd a a párt szimpatizánsait, és ez generál egy belső krízist, aminek a vége az lesz, hogy a Vona spanok szekciója (a követőkkel együtt) tovább kúszik majd a FIDESZ irányába, míg a másik fele összezavarodik, és a szélsőjobb felé húznak majd. Ez a szakadás-közeli állapotot idéz elő, amit a pártvezetőség próbál majd menteni, de sikertelenül! Sajnos a pártjának nincs ehhez a foglalathoz, megfelelő "csoki"-ja, de még vezetéke sem! Szerintem még szoftverrel sem bírják majd a konfliktust kezelni, ugyanis nem ők irányítják az események folyását... Hanem a népszerűségi mutatók! 

babok.jpgAzok a számok, amelyek azt mutatják, hogy a FIDESZ-nek - legalábbis ebben az abszurd számháborúban - riválisa akadt. Ne legyen senki sem meglepve, ha a FIDESZ-ben ezt nagyon is jól tudják, sőt még terveik is vannak a kialakult helyzetnek a maguk javára történő elfordítására... ugyanis szerintem onnan fújtatja valaki a vitorlát dagasztó jobboldali szelet! A szelet, ami a Jobbik értelmesebb szekcióit (elnézést az előnyös megkülönböztetésért) a FIDESZ felé csúsztatja. Ott húzogatja valaki azokat a marionett-madzagokat! Közben azért ők is közelítenek a radikális jobboldal felé... Ugyanis őket is mozgásra kényszeríti egy még hatalmasabb erő...a keleti szél... Amíg nem jön el a fizikai kapcsolat, a virtuális összeolvadás, addig marad a Jobbik meg. Önállónak. Amikor az a varázsütés bekövetkezik, akkor a Jobbik a torgyáni kisgazdapárt sorsára jut...és újra alászáll a sötétség... ugyanis a FIDESZ-nél van a megfelelő dugó ahhoz a fenti aljzathoz!

Nem lesz pártvezér csere, legalábbis nem belülről, hanem leváltás lesz, sőt, beolvadás! A FIDESZ-be. A FIDESZ-nek megújulás és újabb irány, és sávváltás jobbra....a többinek néma döbbenet! Aki a jelenlegi Jobbikból kimarad ebből, az megmarad EU-s zászlóégetőnek, a beolvadók viszont nyernek. Legkésőbb 2018-ban, de lehet korábban is! Orbán vezetése alatt! A baloldali demokraták pedig csak néznek majd, mint a Rozi, a moziban! Mert semmit sem tehetnek ellene! Nincs rá válaszreakció, a következmény nem elkerülhetőA tömeg pedig zúgva üdvözli majd az összefogás egy újabb szintjét...

Akinek 6-8 év elegendő volt arra, hogy a Liberális Internacionálé Elnökhelyettesi pozíciótól (2000) eljusson az antiszemita és fajgyűlölő Horthy-rendszer dicséretéig, annak - szerintem - nem kell újabb tíz év arra sem, hogy a NER-ből Szálasi Ferenc féle NEP-et kreáljon! Az ilyen rugalmas, képlékeny és érdekei által vezérelt küldetéstudatú szociopatának nem kell sok idő, hogy maga alá gyűrje a Jobbikot is, ha ott nem figyelnek eléggé, akkor a 64 vármegyével, és a Betyársereggel, meg a 2 millió szimpatizánssal együtt! Tokkal, vonóval! 

A hatalommániás 2018-ban újra győzni akar!!! Emlékezzünk a torgyáni kisgazdapártra!!! Mert "itt bármi megtörténhet!" És Murphy egyik híres mondásának folyománya szerint: a (bicikli-) kormány elfordításával lehet a szél irányát befolyásolni...

Ráadásul még időben szólt is!!

És ez egyáltalán nem konteó! Csak első olvasásra...

(a képeket a nol.blog.hu és a tuareg.hu oldalakról vettem kölcsön köszönettel)