Amit, ahogy

PL-asztik

Mismásolás

2014. február 26. - Peszt Lajos

mutat.jpg

A választás lebonyolításával felhatalmazott szervek mennyire nem veszik komolyan a feladatot, és mennyire elutasítanak mindenkit! Nem csak a külföldieket, hanem az itthoniakat is! Nem jól van ez sem. Mindenkinek új a választási rendszer. Éppen ezért a tájékoztatásnak, a próbának, a nyíltságnak és a nyilvánosságnak sokkal nagyobb felületet kellett volna adni! Ha az ember (itthon és külföldön is) azt látja, hogy csak a (szándékos, vagy véletlen) bizonytalanság dübörög, akkor elveszik a bizalom! Ami most az új rendszer első alkalmazásakor mindennél fontosabb kellene, hogy legyen! De bagatellizálnak. A Kormány, a bizottságok, a pártok, és az irodák is. Mismásolnak...

Tovább

Öszöd, nem öszöd...

2014. február 24. - Peszt Lajos

eb_aki.JPG

Kinek jó, ha nyolc év után is az öszödi beszéd, és annak következményeiről vitáznak a pártok! Nem történt semmi érdemi változás a 2009-es helyzet óta! Már akkor is a FIDESZ tűnt győztesnek ebben az ügyben, akkor most mi oka van bárkinek is újra elővenni, és a TV csatornákra, no meg rajtuk keresztül a nézőkre rázúdítani megint ezt a förmedvényt. De azt is látni kell, hogy nem hurcolhatunk minden politikai ügyet évtizedekig magunkkal, előbb-utóbb szembe kell nézni vele és nyíltan feltárva a részleteket, meg kell tudni, hogy mi is történt, majd minden érintettel meg kellene etetni amit főzött! De legalább a kanalát...

Látta ma este valaki az atv Egyenes Beszéd-jét? Az öszödi beszédről szól megint az egész műsor! Már a könyökünkön jön ki az egész... de!

Tovább

Becsületről, lelkiismeretről...

2014. február 05. - Peszt Lajos

becsulet.jpg

Hát nem szokatlan, furcsa, idegen az hogy Magyarországon ha a becsület szóba kerül bárhol, akkor csak a nacionalista felhangokkal, vagy a szélsőjobboldali árnyék alatt? Ha rákeresünk a Google-val, akkor is csak elvétve találunk még meg nem fertőzött oldalt, képet, írást? Mintha a hétköznapokban, az előbbi fertőzéstől mentesen már nem is léteznének a címet adó értékek. Nem jól van ez így... természetesen mondhatjuk, hogy a hétköznapi embereknek ezek az értékek nem különlegesek, nem beszédtémák, de léteznek. Mondhatjuk, hogy az igazi valójában csak a nacionalizmus árnyékában létezik tiszta formájában. Mondhatjuk, áltathatjuk magunkat ezzel, de becsapjuk magunkat. No ezért nem teszek ebbe a bejegyzésbe egyetlen képet sem, mert olyat nem akarok, ilyet pedig nem találok...

Tovább

A Jövő Záloga

2014. február 05. - Peszt Lajos

sugc3a1rzc3a1s.jpg

Paks, a jövő záloga. De milyen jövőé?
A közvéleménynek az a legnagyobb problémája ezzel a paksi fejlesztéssel, hogy nem látja a lényeget! Természetesen azt, hogy a mostani fejlesztés mögött valami homályos érdek húzódik, azt sokan látják ( bár inkább csak ösztönösen érzik) , de a tényeket nem látja senki sem. Legfeljebb a politikai kapcsolatokkal rendelkezők… azok vannak leginkább tévedésben, akik azt gondolják, hogy ez a kérdés (a paksi atomerőmű fejlesztése, és az orosz 3000 milliárd forintos, hosszú lejáratú kölcsön) része a divatos rezsicsökkentés kormányzati projektnek!

Bármennyire is kiváló a biztonsági rendszer, ez nem teszi semmissé az atomerőművek veszélyeit! Ha más nem, hát az eddigi katasztrófák igazolják ezt az állítást.

Tovább

Csillagszemű

2014. február 05. - Peszt Lajos

fiu.gif

Ez a bejegyzés a fiatalok körében egyre népszerűbbé váló nacionalista érzület, a jobboldali csoportosulásokhoz, nem ritkán a szélsőségesekhez tartozás divatjáról szól. Az érdeklődő csillagszemű fiatalokhoz, akik sajnos az iskolai szorgalomhiány nyomán keletkezett gyenge történelmi ismereteik miatt kerülnek, kerülhetnek a nacionalizmus hálójába... Eredetileg a Tumblerre írtam hetekkel ezelőtt, de ott töröltem.

Egynek jó volt. Bár nem egyetlen bejegyzést írtam a Tumblerre, de mégsem éreztem, hogy kielégít. Már a regisztráció alatt tudtam, hogy csak egy kísérlet lesz. Kerestem egy alternatív blogolási lehetőséget...nem tetszik, ezért töröltem a regisztrációt, és most próbálom átmenteni az írásokat ide.

Tovább