Amit, ahogy

PL-asztik

Csillagszemű

2014. február 05. - Peszt Lajos

fiu.gif

Ez a bejegyzés a fiatalok körében egyre népszerűbbé váló nacionalista érzület, a jobboldali csoportosulásokhoz, nem ritkán a szélsőségesekhez tartozás divatjáról szól. Az érdeklődő csillagszemű fiatalokhoz, akik sajnos az iskolai szorgalomhiány nyomán keletkezett gyenge történelmi ismereteik miatt kerülnek, kerülhetnek a nacionalizmus hálójába... Eredetileg a Tumblerre írtam hetekkel ezelőtt, de ott töröltem.

Egynek jó volt. Bár nem egyetlen bejegyzést írtam a Tumblerre, de mégsem éreztem, hogy kielégít. Már a regisztráció alatt tudtam, hogy csak egy kísérlet lesz. Kerestem egy alternatív blogolási lehetőséget...nem tetszik, ezért töröltem a regisztrációt, és most próbálom átmenteni az írásokat ide.

Mint ezt is.

http://users.atw.hu/rendbonto/A_nyilas_terror.ppt

csillagszemu.jpgAki a jó meséken nevelkedett, annak nem gond a mese végén győzni a vadak ellen...

Valóban! Aki ma Magyarországon a Jobbikra szavaz, az VALÓDI VÁLTOZÁST akar! De tényleg akarja azt ma bárki is, amit legutóbb a “történelmi elődjeik” valóban megváltoztattak Magyarországon? Ez a bagázs (az elődeik) egyszer már okozott nemzeti tragédiát. Nem is akármekkorát, emlékszel? Na, ha nem, akkor elmondom a véleményem…

1944. október 15-én este, nem sokkal Háborús bűnös Horthy Miklós lemondatása, majd letartóztatása után a Hungarista Mozgalom (a korábban betiltott és titokban újraszerveződött Nyilaskeresztes Párt) puccsal magához ragadta a hatalmat. A karhatalmistáik még aznap este a Dunába lőttek munkaszolgálatos zsidókat a budapesti Lánchídnál és Margit-hídnál.

A mintegy 170 napnyi nyilas uralom (1945. Április) során először is újraindították a deportálásokat, és a nyilas kormány hozzájárulásával és támogatásával zsidók és romák tízezreit hurcolták kényszermunkára illetve haláltáborokba. A Budapesten maradt zsidók túlnyomó részének vagyonát és lakásait a nyilas kormány elkobozta, az embereket gettóba zsúfolta. A fegyveres nyilasok zsidók ezreit gyilkolták meg a budapesti gettóban illetve a város egyéb pontjain.

A nyilas kormány elvakult hatalom mániákus stratégiája volt a szovjet csapatokkal szembeni feltétlen ellenállás. Ennek nyomán egy “kicsivel” tovább tartott a háború pusztítása, mint kellett volna! Budapest majdnem teljesen megsemmisült, illetve az ország egész területe hadszíntérré vált, és hetekig tartó ostrom alá került Budapest és a nagyvárosaink. Megsemmisültek a főváros Duna-hídjai, és a pusztítás nyomán az örökségünk csak a szégyen maradt!

csillagszem.jpg

Látni, és nem csak nézni!

Hogy ebben a kb. 170 szégyenteljes napban hány magyar ember halt meg ártatlanul! Hány asszonyt, gyereket öltek meg ezek az állati hordák országszerte? Mennyi ebből a katona, a nem zsidó, a nem cigány? Hány magán-, és közösségi ingatlan semmisült meg? Hányan haltak éhen akkor? Ezeket senki sem tudja, de tény, hogy a mozgalom vezetőjét Szálasi Ferencet 1945-ben (amerikai fogságba esése után az amerikaiak kiadták, majd) nyilas vezérkarának tagjaival együtt háborús bűncselekményekért halálra ítélte egy magyar bíróság.

Manapság nem is szeretnek rá emlékezni a parlamenti patkó jobboldalán, pedig kellene! Mert nincs olyan magyarországi család, akinek ne lenne legalább egy, a nyilas hatalom polyácáskodásának következményeként tragikusan elhunyt tagja! A hiúságukon még ekkora tragédia sem ejtett csorbát, sőt nagyobb az arcuk, mint akkor volt! Ma már ők (a parlamenti jobboldalon) úgy emlékeznek, hogy a terrort nem is a nyilasok, hanem a hozzájuk csapódó bűnbandák követték el, de ez igen gyenge magyarázat a gyalázatra!

….szóval aki a Jobbik által ajánlott valódi változást akarja, az ezt a kétes múltat is bevállalja! Hogy a betiltott Magyar Gárdáról, és az alig változott, átmaszkírozott Új Magyar Gárdáról, a fenyegetésekről, a cigány üldözésekről, a gárda általános intelligenciai és szellemi színvonaláról, a létrehozásának eredeti céljáról már ne is beszéljünk!

Lehet, hogy ez a múltbeli történet nem passzol pontosan a Jobbikra, és főleg nem a tagjaira, meg a szimpatizánsaikra! Az is meglehet. De te tényleg biztos vagy ebben? Én nem vagyok erről meggyőződve, és szerintem mindenkiben kell lenni egy egészséges kételkedésnek.

szomszed.jpgSzabad fordításban: Ellenség lesz a szomszédból.

Ez az erősen eltúlzott fajelméleten alapuló túl nemzeties eszme már akkor is fájdalmasan valódi változást hozott a magyarokra! Tényleg erre akarsz szavazni? Ilyen kor-, és kórelőzmények után te valóban elhiszed, hogy most majd mindenkinek jót akarnak?

Jól gondold meg!
Nagyon fontoljátok meg mindannyian!