Amit, ahogy

PL-asztik

Kérdőív

Sablonos ikszelgetés, vagy valódi vélemény?

2015. április 28. - Peszt Lajos

konzultacio.jpg

Ismét konzultálni akarnak velünk. Ismét olyan kérdéseket akarnak ránk erőltetni, amelyek nem valós problémák közös megoldására, hanem csak a Kormány érdekeinek kihasználására terveztek. Ismét olyan kérdéseket és válaszokat küldenek, amelyek nem tartalmazzák az emberek véleményét! Sőt azzal leginkább ellentétesek. Ezek közül - a megküldeni szándékozottak közül - lehetetlen olyan választ adni, ami nem a Kormány jelenlegi kommunikációját támogatná! Én ezt nem akarom! A valós gondokkal és azoknak az ország, és az érintettek számára eredményes megoldásával akarok foglalkozni! Ha már konzultálunk, akkor a realitásokról tegyük.

Tovább

Realitások

Hol van a valóság, és a nyilvánosság határa?

image_4.jpg

Megerőszakoltak egy szereplőt a műsorban.... Ezen illene elgondolkodni! TV2-nek, ügyészségnek nézőknek és a résztvevőknek egyaránt! Érdemes volna kibeszélni az előzményeket, a körülményeket, a kényszerhelyzetet és persze azok utólagos hatásait!

Tovább

Bűnbocsánat

image_2.jpg 

Milyen lehet a trafikos lelke? Aki verseny nélküli pályáztatással, tapasztalatok és képzettség nélkül jutott - néha - több trafikhoz is. Köszönhetően a FIDESZ-KDNP keresztény konzervatív és unortodox gazdaság-átszervező, egoista súlypont áthelyező, és maffiaszerű hatalomváltó politikájának, aminek egyik nagyon is jellemző megnyilvánulása a Trafik Törvény. A törvény, ami ezt az őrületet hozta...Milyen embercsoportot és milyen mentalitást takarhat az a körülmény, hogy jobbára csak a szimpatizánsok, a családi barátok, a vazallusok, és az ismerősök nyerhettek a trafikpályázatokon? Bár voltak kivételek, de szinte csak azok kaphatták meg a lehetőséget, akik valamilyen formában a pályázat kiírása előtt már bizonyították hűségüket a demagóg nemzeti együttműködésnek csúfolt rablógazdaság maffiacsoportjához. Milyen lehet annak az embernek a pályázata, az üzleti terve, az üzletvezetési stílusa, aki a puszta hűbérjogon alapulva lép be a trafikos dohánykereskedelem világába? Milyen erkölcsei, milyen lelkiismerete lehet az ilyen honpolgárnak?

Tovább

Újra bevonulást? Soha!

sorallomany-bevonulas.jpg

Évek óta, de egyre sűrűbben találkozom a sorkatonai szolgálat visszaállításáért megnyilvánuló emberek véleményével, viszont az indoklásaikban egyre kevesebb a tényszerűség, legtöbbször csak romantikus kívánságot tudnak megfogalmazni, de ennek ellenére egyre nehezebb meggyőzni őket a véleményük butaságáról.... Miért van ez, és mi az oka annak, hogy a sorkatonai szolgálat (és annak minden vonatkozása) visszaállítása mellett érvelők gondolkodás nélkül akarnak valamit visszaállítani de még a legalapvetőbb tárgyi tudásnak sincsenek birtokában! Ennyire nagy divat volna szándékosan butának tettetni magunkat, és csak az elismerésekért cserébe bevállalni az ilyen nem túl cizellált véleményeket?

Szeretünk csoportosan hülyének látszódni?

Tovább

Álca-bábok

Ki mozgatja a madzagokat odafent?!

babjatekosok.jpgVona Gábornál valaki felkapcsolta a villanyt! Vagy megtalálta Gandalf sétapálcáját... Megvilágosodott. És még a környezetére is sugározza ezt a vakító géniuszi fényt... Nyilatkozott végre egy neves külföldi lapnak! De talán közelebb állunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy végre eléggé szalonképessé vált egy ilyen fontos nyilatkozatra! Megdolgozott érte. Az a sok cuki fénykép a magyar vizslákkal és a színes ruhás családokkal, a zászlóégetők, és szabadszállási náci-egyenruhás felvonuló roma-verők, a betiltott gárdisták háttérbe szorítása, elcsendesítése a Szerb határon a menekültekért való aggódás megtette a hatását. Valaki a Reutersnél úgy döntött, hogy kellene már egy erősen jobboldali pártvezéri nyilatkozat, és valami ismeretlen varázsló közbenjárására elfelejtették a Jobbik múltbéli radikalizmusát, és a sok európai szélsőjobboldali árja-vezér közül éppen Vona Gáborra esett a választás! Tulajdonképpen az a lényeg, hogy a Jobbik közelmúltbéli fokozatos és rejtett középre csúszása miatt válhatott szalonképessé a mi Vona Gáborunk...Végül is neki is alapvető joga van hozzá, abban az EU-ban, ahonnan ő (két héttel ezelőtt még) kivezette volna Magyarországot...de már másként látja, tehát szólaljon meg! 

Tovább

Szabad Vasárnap

Talmi kereszténység, áldemokrácia...

img_3372_masolata_1000x656_1.jpg

Aki csak egy kicsit is figyeli a híreket, (mondjuk az esti email-ezés közben félszemmel) már annak is teljesen világos, hogy a KDNP-nak az egyes üzletek erőszakos vasárnapi zárva tartásáról hozott törvénye álságos, hátrányosan megkülönböztető, és ráadásul gazdasági pancserség! Évek óta tartják ezt a vasat a tűzben, de valahogyan nem voltak képesek - a közvélemény támogatása nélkül - annyira felmelegíteni, hogy valódi, okos rendelkezés és teljes társadalmi előnyökkel járó következményei legyenek. Nem csak a kiválasztottaknak, hanem a valódi többségnek

Tovább

Ez az a Deseda, ami a Gombás Parkerdőben található! Világos nem?!

11137785_846914202067789_3353184_n.jpg_640x640

pesztlajos készítette ezt a képet.

Ez a "térplasztika", vagy mi, a Gombás Parkerdő délnyugati sarkán található, kb 20 méterre a buszmegállótól. Attól a buszmegállótól, amelynek a hivatalos neve a Gombási Parkerdő. Elképzelem, hogy azok látogatók, akik a busszal érkeznek, valószínűleg nem kicsit lesznek összezavarodva, hogy akkor most, vagy mégsem most kell-e leszállni a buszról!

EU-s pénzből ennyire futja! Ilyen drága, de haszontalan dologra, ami ráadásul csak tűnik drágának a felületes túrázó számára. Aki tudja hogy a SEFAG építtette, az azt is el tudja képzelni, hogy az erdészeti cégnek mennyibe kerülhetett ez a faanyag! 

Biztosan sokba. És még a túrázókat is megtéveszti!

De legalább jól néz ki!

Directly to the nature...

11123738_1498052293750648_256225658_n.jpg_640x640

pesztlajos készítette ezt a képet.

Ez a kép az egyik kedvencem! Egy többszázmilliós (persze EU-s pénz) pályázatból készült, és a Desedai turisztikai fejlesztés projekt egyik pancser helyszíne. Egy utcakővel 1,5 m szélesen kirakott (a képen nem látható) járda-kerékpárút végén található ez a kb 6-8 méter hosszú zúzalékkővel kirakott gyalogút, aminek az erdő szélén, hirtelen vége lesz.

Nem tudhatjuk, hogy miért kellett a kockaköves járdát, egy ilyennel folytatni, és persze azt sem, hogy miért ér véget az erdő szélétől fél méterre?!

Mintapélda (negatív) a járdaépítő tanulóknak!

Infó, infó hátán!

11142362_1579210442355296_2019575470_n.jpg_640x640

pesztlajos készítette ezt a képet.

A piros túrista-út jelzéssel nincs semmi bajom, de a többivel már igen!

Jobban látható volna a kerékpárút eligazó tábla, ha a kerékpárúton közeledő biciklisek felé nézne!

A fára szögezett sajtpapír pedig felháborító! Aki kitűzte tavaly, majd itt felejtette, annak. A kapujára kellene áthelyezni...és egy-két évre ottfelejteni! Gondolom, hogy járna az illető szája...

Színesedik az erdő!

11137973_519618648179383_775923473_n.jpg_640x640

pesztlajos készítette ezt a képet.

Ha ezt a címben is leírt mondatok halljuk, akkor talán kevesen gondolnak fakitermelésre. De úgy látszik ehhez is hozzá kell szokjunk, hogy tavasszal is lehet ilyen farakásokat látni...