Amit, ahogy

PL-asztik

Ezek ugyanazok!

2015. március 18. - Peszt Lajos

img_2703.jpg

 

 

Bármennyire is hosszú a Hir24-en megjelent írás, el kell olvasni, hogy értsd az Iszlám Államot. Nem elfogadni, csak érteni! A miérteket és az összefüggéseket... Minden elismerésem a Hir24-nek, hogy végre egy olyan írás is született, amely segít eligazodni a napokban fellángolt parlamenti vita tárgyáról, hogy részt kell-e Magyarországnak vállalnia a világot fenyegető gonosz (egyáltalán nem túlzás ezt állítani!) eltörlésében. 

Szerintem az IÁ (ISIS) ugyanaz a muszlim világnak, mint a neonácik (a fasiszták modern kori utódai) a demokratikus világnak. Csak ezek nem származási, vagy nemzetiségi, hanem vallási alapon szelektálnak. A cikkből világosan felismerhetőek a sajátos gondolkodás, az egoista, felsőbbrendű logika jellemvonásai...egynémely megállapítás - az újságírói fordítás ellenére, vagy éppen azért - meglepően ismerősnek tűnik!

Illusztráció (euronews.com)

Illusztráció (euronews.com)

Már ismerősként köszön vissza ránk a cikkből a "jó muszlim - rossz muszlim", vagy éppen a "Szereptévesztéses önmeghatározás", de ránk mosolyog a "a bíráskodás jogosságának egyoldalú kinyilvánítása", és még a leghülyébbeknek is fel kell ismerni az "igazságunk - hazugságaik" jeleinek azonosságát! Az idézőjelbe tett kifejezések értelemszerűen behelyettesíthetőek a mai modern demokratikus társadalmakban is ismert tartalmú, de eltérő megjelenésű szóösszetételekkel, amelyeket nem csak a média, hanem a szélsőséges politikai pártok kulcs-szereplőinek száját is elhagyják néha-néha! Minél nagyobb a hallgatóság, annál többször. Ha valakinek nehézségei volnának az európai (és magyar) megfelelőik beazonosításában, azokat arra kérem, hogy ne csüggedjenek! Olvassanak többet és legyenek figyelmesek. A kettős értelmű mondatokat értelmezzék és fordítsák le egyszerű tőmondatokká, ...és már kész is a behelyettesítendő szöveg!

Számomra (de remélem, hogy sok mindenki másnak is) nem kérdés, hogy részt vegyünk-e egy ilyen radikális és emberek millióinak életét fenyegető radikális szekta felszámolásában! Ez nem csak lehetőség, hanem kötelesség is egyben! Rövid, gyors és fényes győzelemre nem szabad számítani, mert - az európai történelem is több alkalommal bizonyította már, hogy - az ilyen radikális ördögi erők legyőzése sokáig tart és nagyon nagy árat kell fizetni érte! De mint sok minden más, ez is a fejekben dől el! Azoknak a fejében, akik támogatják a gonoszt, és azoknak a fejében akik harcolnak ellene. Éppen ezért nagyon fontos az "ellenség azonosítása" és az alkalmazott erők és a harcmodor összehangolása, az alkalmazott erőforrások maximális biztosítása! Mivel - ahogyan a címben is szerepel - "ezek ugyanazok", ezért a többfrontos harcra kell a résztvevő erőinket felkészíteni! De mindenképpen világosan kell látni azt, hogy nem minden ellenséget kell megölni. Lesznek (vannak) olyanok, akiknek az eltérő időtartamú börtön is elég lesz, de olyanok is akadnak szép számmal, akiknek csak a meggyőzésre van szüksége....és a cél egyáltalán nem szentesít minden eszközt! 

Illusztráció (átlátszó.hu)Egy dologban kell teljesen biztosnak és elszántnak lenni! Ebben az egy dologban (az utolsó mondaton) vitatkoznék a cikk írójával... A rasszista világkórságoknak el kell tűnnie az Univerzumból! 

...és az IÁ (ISIS) csak az egyik a sokból. De mindegyik egyformán veszélyes! 

Mert ilyen a természetük.