Amit, ahogy

PL-asztik

Remény

2014. március 31. - Peszt Lajos

imageIgen. Mostanra mindannyian elszíneződtünk, színt vallottunk. Az európaiság, a liberalizmus, vagy éppen a nemzetiesség és a narancsköd színei tapadnak az arcunkhoz és a kezünkre. Egy kicsit mindenkinek elege van már! Mindenkinek tele van a ... zsebe, és a postaládája a pártok reklámlapocskáival, az ígéretekkel és a sárdobálással. Mindenkit maga alá gyűrt az  igazi magyarság eufóriája, a szabadságért folytatott, lankadatlan, embert próbáló és történelmi harc! Minden pártunk céljai azonosnak tűnnek, de a zaklatott és felspannolt elme már nem is veszi észre! Minden szekértábor tömegpszichózisban élvezkedik, és az életére esküszik, hogy a többi szekértábor mind ellenség, és azok minden tagja egyenként és csokorban is hazugok, bitangok, selejtek, rossz szándékúak és persze nem igaz magyarok, sőt, ők egyáltalán nem magyarok.. Ebben a politikai hovatartozás mámorában mindenki esküszik rá, hogy csak egy sikeres út létezik. Persze a saját útja, és a többiek görbe, hamis, félrevezető és undorító terveivel ellentétben a sajátjuk jelenti egyedül a társadalmi virtuális mannát az országnak! Mostanra mindenki elszédült annyira, hogy megrészegülve már csak mámorító, felszabadító beteljesülést várja! A mámor homályában azonban minden másnak látszik, mint ami!

Tovább

A Harcos Medve

1381222258_rossiyaukraina

 

Mennyire valós az a médiában felröppent feltételezés, hogy Oroszország várhatóan megtámadja Ukrajnát és elfoglalja Kijevet? Az alábbiakban egy szigorúan feltételezett szituációban, a realitásoktól távol eljátszunk azzal a képzelettel, hogy mekkora realitása van az orosz agressziónak. Milyen körülményei valószínűsíthetőek, és milyen következményei lehetnek az agresszor ország társadalmára. Ezekkel a következményekkel próbálom (csak az orosz szemszögből) magyarázni és bizonyítani azt, hogy Oroszország, az orosz nagy barna medve meddig tud elmenni, mennyit képes egy konfliktusból bevállalni és milyen következmények volnának valószínűek az orosz politikai elitre nézve. Meggyőződésem, hogy Vladimir Putyin és az orosz kormány józanabb annál, hogy egy konfliktusba vigye az országát, de azt is tudom, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!

Tovább

Elveszítettek

image_11.jpgKimondták végre. Tehát belezuhant az óceánba. Higgyük el! Nincs ugyan rá semmi bizonyíték, csak az elméletek, de azok szerint lezuhant az Indiai Óceán déli részén. Evidenciák nélkül fogadjuk el, hogy 300 ember eltűnt nyomtalanul! Mint a Lost című sorozatban. Egyszerűen köddé váltak, égbe mentek, leléptek, eltűntek. Elveszítették őket. A légitársaság, Malajzia, Kína, no meg a családjaik. Mind a 239-et!

Tovább

Robotok

Robot_RhinoOroszországnak történelmi érdeke a déli határainak stratégiai birtoklása, benne fontos, (de eddig országhatáron kívüli terület volt) a Krím félsziget! A putyini Eurázsiai Unió tervében már évekkel ezelőtt fontos szerep jutott a nyugat-ukrán, és benne a krími területeknek. Aki emlékszik az előzményekre, annak nem kérdés, hogy a mostani (kijevi, majd krími) események kinek az irányítása alatt zajlottak. Nem kérdés, bár közvetlen bizonyítéka senkinek sincs rá, hogy Oroszország a saját tervét hajtatta végre Kijevben az orosz állam titkos erőivel, majd Krímben a fegyveres erőkkel amikor kirobbantotta a kijevi tüntetéseket, és mindaddig fenntartotta (fenntartatta!) a zavaros állapotot, amíg a saját érdekei szerinti következményt, eredményt el nem érte! Mi is volt ez? Hát az ukrán elnök menekülése (Oroszországba), a szélsőjobboldali ukrán csoportok radikális fellépése, a majdani háborús övezet kialakulása, és végül a legfontosabb az Ukrajnában elő nagyszámú nemzetiségek megítélésének felszínre törése. Szerintem ez volt Kijevben a végső cél. Elérni azt az állapotot, hogy az ukránok forduljanak a velük élő nemzetiségek, különösen az oroszok ellen! Tehát az orosz állam (titkos ügynökök, provokátorok stb.) alkalmazásával, mint egy kotongumit úgy használta az ukrán nacionalista érzületű csoportokat. Különösen hatékony volt a szélsőjobb használatában. Ennek a felfogásnak magyar vonatkozásai is vannak...

Tovább

Ratio Educatio

tudasSzerintem a választási esélyes pártok programjában az oktatáspolitika a leginkább megismerésre és vizsgálatra alkalmas területe. Olyan terület, aminek ismeretében a választópolgár eldöntheti, hogy melyik párt programjára teszi le a voksát április 06-án! Olyan terület, ami erősen alakítja a közvélemény szimpátiáját. Illetve alakíthatja, akkor, ha a közvélemény érdeklődik a fontosabb témakörök iránt! Sajnos az emberek többsége nem tudja (egy része nem is akarja) meghatározni saját magának, hogy melyek legyenek azok az opciók vagy területek, amelyek számára alapvetően fontosak, és érdemesek arra, hogy azok mentén a nála nagy esélyes politikai pártokat megismerje, majd elemezze és egy háziversenyen összehasonlítsa. 

Tovább

Adatmaffia

halozat_epites.jpg

Még el sem kezdődött igazából a választás, már elkezdődött a csalások, a tömeges csalásgyanúk publikálása. Megindult a médiában az adok-kapok. Az egyik nap megjelennek lapokban és portálokon a választási rendszer eddigi eseményeiben ismertté vált, és persze egyre többször az adatokkal alátámasztott, bizonyítottnak látszó csalásokról szóló beszámolók, a másik nap, de még inkább aznap, már jön is a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), vagy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője és cáfolja a híreket! Az elmúlt hetet figyelembe véve volt itt már mindenféle indoklással magyarázattal dolgunk! Ezeket nem ismételném meg, de egy dologban hasonlítottak egymásra: annak magyarázásában, hogy a csalások egyikét sem a hivatalok követték el. Jobban mondva nem a budapesti hivatalok... Legutóbb a A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is megmagyarázta, hogy miért nem lehet a csalásoknak utánajárni: mert sokáig tartana. Egyik magyarázat sem tűnt hitelesnek, és elfogadhatónak!

Tovább

Oximoron

oximoron-1.jpg

Egyszerűen hihetetlen, hogy a törvényt felhasználva lehet csalni! Egyszerűen hihetetlen, hogy ezt Magyarországon lehet elkövetni! Egyszerűen hihetetlen, hogy ez az egész demokratikus választásnak nevezett bohózat még nem üti ki a közvéleménynél a biztosítékot! Hihetetlen, hogy ez a politikai elit által bemutatott, és jelenleg is tartó színházi előadást még nem szakította félbe senki sem! Miért nem parancsolja már le az ügyelő a teljes színészgárdát a porondról?! Szinte egészen elképzelhetetlen, hogy már a kitalálásának pillanatában inkorrektnek és csalónak szánt abszurd kreatúra nem váltja ki senkinek sem a dühét!

Tovább

Terminátorok

one-of-the-stupid.jpg
"Az intelligencia egy bizonyos kvantuma velünk születik. Hogy ezt ki tudjuk-e hozni magunkból, környezetünktől függ. Senkiből nem lehet többet kihozni, mint ami benne van. De sokszor fordul elő, hogy kevesebb bontakozik ki, mint amennyi lehetséges lenne."

Vekerdy Tamás

Tovább

Butulás

dns.jpg

Ha nem funkcionál jól az oktatás rendszere, akkor jelennek meg a társadalmakban a hibák, a súlyos hibák tömegei. Talán nem véletlen, hogy a társadalmak közötti gazdasági verseny egyre inkább hatással van az oktatási rendszerek közötti versengésre is. Szerintem ez természetes. Sőt! Az oktatási rendszer fejlettsége befolyásolja egy társadalom gazdasági versenyképességét, a gazdaságának dinamizmusát és végül a benne élő emberek életszínvonalát is. Az oktatás rendszere képezi minden társadalom tudásközpontját, az agyát. Nem csak a benne található ismeretanyagot, hanem a közvetítés módszerét illetve az eszközeit, sőt a terítettségét is. Mennyire alkalmas az egyre nagyobb tömegű, sokszor felfoghatatlan mennyiségű tudásanyag tárolására, képes-e ezen tömegből kiválasztani, hogy az új generációk számára melyek a hasznos, és melyek a haszontalan elemei, mennyire hatásos az átadás folyamata, illetve milyen eszközök segítik azt. Fontos, hogy a társadalom tagjai számára mennyire könnyen elérhető a hasznos tudás, és hogy hol lehet ahhoz csatlakozni.

Tovább

Statisztika

_800x554.jpg

Hónapok óta figyelem a statisztikákat a választásokra kiadott eredményprognózisokat. Mivel idővel rendelkezem többel is mint amennyire szükségem van, hát elolvasok - a közelgő parlamenti képviselő választásokkal kapcsolatban - szinte mindent ami mértékadó forrásból származik. Olvasom a bal és jobboldali média írásait is, de mértékkel... Inkább a képzeletbeli parlamenti patkó közepéhez közeli véleményekre igyekszem koncentrálni, bár el kell ismerjem, hogy ezt nagyon nehéz megtartani. Na nem mintha nem volnék kitartó, de sokkal,inkább a média stílusa alakul úgy, hogy nagyon kevésre lehet nyugodt lelkiismerettel rámondani, hogy úgy mértékadó, hogy nem részrehajló. Aztán persze a magam politikai beállítása sem tekinthető teljesen függetlennek! Nem tartom magamat egyik oldal szimpatizánsának sem, de van szimpatikus szelet mindkét oldal tervezett tortájában. de ez nem is lényeg, mert ez a magam baja.... nekem kell tudni választani a kínálatból!

Tovább